Overig

 • Project SCHUIF AAN!

  Het project SchuifAan bestaat 2,5 jaar! Mensen die ruimte over hebben aan tafel, nodigen anderen die hier behoefte aan hebben uit, om aan te schuiven bij het eten.

  SchuifAan is ontstaan in Meppel, maar inmiddels zijn er dertien gastgezinnen actief in Alteveer, Blokzijl, Buitenpost, Dwingeloo, Emmen, Wanneperveen en Zeerijp. De gastgezinnen zijn zowel  (echt)paren, gezinnen met kinderen als alleenstaanden, en ook de gasten zijn divers. Wat zij allen gemeenschappelijk hebben is dat zij op zoek zijn naar aanspraak, ontmoeting, nieuwe contacten en gezelligheid. Aanschuiven kan eenmalig zijn, maar sommige contacten zijn uitgegroeid tot een langduriger contact of vriendschap.

  De insteek is aanschuiven bij het avondeten, maar enkele gastgezinnen geven er hun eigen draai aan. Zo zijn er o.a. al koffieafspraken, spelletjesavonden en een uitgaansavond georganiseerd.

  Op de facebookpagina http://www.facebook.com/schuifaan vind u steeds het actuele nieuws.

  Op de website http://www.schuifaan.nl kunt u zoeken naar een gastgezin bij u in de buurt en naar de beschikbare data.

  Er zijn geen kosten verbonden aan SchuifAan

  SchuifAan is een succes, maar er zijn meer gastgezinnen dan gasten. Mensen weten SchuifAan nog niet altijd te vinden of vinden het spannend om zich aan te melden. De initiatiefnemers zien hier graag verandering in komen. Spreekt het idee u aan? Schroom dan niet maar stap letterlijk en figuurlijk over de drempel.

  Welkom bij SchuifAan!

 • Nieuw! Technische hulp aan huis! Ook voor de kleine portemonnee!

  Iedereen loopt wel een tegen een technisch probleem aan: Defecte lampen, kortsluiting, niet functionerende schakelaars, een wasmachine aansluiten, gevaarlijk werk op hoogte, stormschade aan bomen, schutting, hekwerk of aan gebouw of ondergelopen kelders. Ook blijkt dat veel defecten en schades aan huurwoningen niet altijd door de verhuurder worden gerepareerd.

  De meeste mensen vertrouwen op hun netwerk van buren, vrienden of familie. Maar er zijn genoeg mensen die hier helaas geen gebruik van kunnen maken. Esertec biedt in al deze gevallen graag uitkomst! Wij brengen onze jarenlange opgedane technische kennis  en dienstverlening bij bedrijven nu ook bij u aan huis!

  Vanaf nu kunt u bij Esertec terecht voor o.a.:

  • Elektrische storing
  • Elektrische uitbreidingen
  • (Storm)schade aan bijvoorbeeld hekwerk, schutting, dak, etc.
  • Opruimen gevallen bomen, takken, snoeiwerk, etc.
  • Leegpompen ruimtes en waterpartijen
  • Opzetten, repareren schuren
  • Laswerkzaamheden
  • Op maat maken nieuwe, uitbreiding bestaande hekwerken
  • Leveren en vervangen alle soorten (energiezuinige) lampen en armaturen
  • Aansluiten en controleren elektrische artikelen
  • Werkzaamheden op hoogte
  • Onderhoudswerkzaamheden aan huis en erf
  • En nog veel meer!!

  Heeft u een probleem van welke technische aard dan ook: belt u ons gerust. Onze monteur komt gratis langs en na uw verhaal gehoord en het probleem gezien te hebben doet hij u een voorstel o m het probleem op te lossen en verteld u wat het exact gaat kosten: geen extra kosten of kleine lettertjes achteraf! Omdat wij vinden dat wij ook dienstbaar moeten zijn voor mensen met een kleine portemonnee zijn onze tarieven gegarandeerd laag!

  Wij zijn u graag van dienst en voortaan kunt u bij ieder technisch probleem gerust zijn op een zo snel mogelijke en veilige, professionele oplossing. Wij staan ook `s avonds en in de weekenden voor u klaar! Het enige wat u hoeft te doen is ons bellen op ons service nummer: 06-33738125, of mail naar info@esertec.nl  

  M.vr. gr.,

  S. Roosenbrand, eigenaar.

  Esertec is een geregistreerd en professioneel bedrijf en gebruik voor alle werkzaamheden officieel goedgekeurde en veilige apparatuur. Wij staan met ons servicenummer ook `s avonds en in de weekenden voor u klaar!

   

 • Baptisten gemeente "Het Baken"

  Angelso is een wijk met een vergrijzende bevolking waarvan velen nog
  affiniteit hebben met kerk en geloof.

  De Baptisten gemeente “het Baken” probeert hieraan tegemoet te komen
  en daarom is er b.v. elke 3e donderdagmiddag van de maand een bijeenkomst
  voor de 60+ ers.

  Voor meer informatie en activiteiten zie onze nieuwe site:

 • IND

  Bel 088 043 0430 (voor dit informatienummer betaalt u het normale tarief).

  Vanuit het buitenland belt u +31 88 043 0430.

  De IND is geopend maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

  Voor het maken van een afspraak bij een IND loket bij u in de buurt, bezoek onze site en ga naar het kopje contact!

 • Politie Emmen

  Bel:

  Bij spoed: 112

  Geen spoed: 0900-8844

  Wijkagent Angelslo:

  Gerwin Prins

  Wijkagent Emmerhout:

  Jaap Alberts

  Voor contact met de wijkagent Angelslo of Emmerhout bel het algemene nummer 0900-8844 of neem contact op met ons via het contactformulier via deze site. U bent ook altijd welkom om uw melding persoonlijk aan ons door te geven. Wij zorgen ervoor dat uw melding bij de desbetreffende wijkagent terecht komt! Voor onze openingstijden, zie onze home pagina.

 • De Cluft Angelslo

  Sociaal cultureel werk “De Cluft”

  De Cluft is de laatste jaren uitgegroeid naar een organisatie met een goede balans tussen sociale en commerciële activiteiten, en mag zich terecht het huis van de wijk noemen! De meeste wijkgerichte activiteiten vinden namelijk plaats in de Cluft. De groei is de laatste jaren geweldig geweest.

  De bezettingsgraad is van 2010 t/m 2015 meer dan vervijfvoudigd en de omzet vertienvoudigd. De omzet en de bezettingsgraad is in 2016 ten opzichte van 2015 ook weer fors gestegen.

  • De Cluft heeft een eigen onderhoudsdienst voor reparaties en een huismeester. Daarnaast lopen er een aantal vrijwilligers die al onze activiteiten ondersteunen.
  • De Cluft is uit haar jasje gegroeid. Zij heeft met spoed meer ruimte nodig om de vraag van potentiele gebruikers te kunnen voldoen.
  • De werkdruk was voor alle medewerkers het afgelopen jaar veel te hoog. Om die reden is er dit jaar voor bepaalde dagen een reserveringsstop ingesteld.
  • De Cluft stelt hoge eisen aan de bekwaamheid van haar medewerkers. Waar nodig zullen zij bijgeschoold worden. Betrokkenheid en behulpzaamheid staan hoog in het vaandel van de medewerkers; ook stellen zij kwaliteit, hygiëne en gastvrijheid als norm.
  • Alle mensen die een bezoek hebben gebracht aan de Cluft, verlaten het pand met een brede glimlach. Dat willen we graag zo houden. De Cluft wil niet meegezogen worden naar een kwalitatief veel lager niveau.

  Wat is er al in de Cluft:

  • EHBO
  • Biodanza
  • Wijkvereniging
  • Sedna maatschappelijk werk
  • Brede school
  • Athomefirst
  • en véél meer….

  Voor meer info zie onze site! Of bel: 0591-625166

  Graag tot ziens!

   

 • Buurtsupport Angelslo

  Platform voor sociale activering en leefbaarheid
  Buurtsupport is het platform voor sociale activering en leefbaarheid in dorpen en wijken. Wij zijn een maatschappelijke organisatie. Dit betekent dat wij opdrachten uitvoeren met een sociale doelstelling.

  Sociale activering
  Wij ondersteunen gemeenten, UWV werkbedrijven en andere maatschappelijke organisaties bij de sociale activering van hun cliënten. Wij doen onderzoek, begeleiden mensen en bieden passend werk en relevante opleidingen. Op deze manier helpen wij mensen sociaal te activeren.

  Leefbaarheid
  Onze medewerkers leveren een zinvolle bijdrage aan de leefbaarheid in dorpen en wijken van de gemeente Emmen. Zij onderhouden de openbare groenvoorzieningen en voeren werkzaamheden uit in het belang van de samenleving.

  Intermediair
  Wij zijn intermediair tussen individuele werknemers, hulpverleners en gemeenten. Wij werken samen met een netwerk van professionals. Dit netwerk varieert van onderwijsinstellingen en maatschappelijk werk tot schuldhulp, reclassering en verslavingszorg.

  Voor hulp en/of meer informatie zie onze site of bel met 0591-313903

 • Heel Goed

  Kinderkleding en speelgoed voor u!

  Heeft u ook wel eens moeite om de eindjes aan elkaar te knopen? En moet u daarom uw kinderen voor uw gevoel soms wel eens “te kort” doen?

  Dan kunt u bij Heel Goed terecht voor gratis tweedehands kinderkleding en speelgoed. Bij Heel Goed kunt u ook informatie krijgen over alle regelingen die er zijn voor gezinnen met een minimum inkomen.

  Heeft u een minimum inkomen  en kinderen tussen de 0 en de 14 jaar en woont u in de gemeente Emmen dan komt u hiervoor in aanmerking.

  Heel goed is een initiatief van Welzijngroep Sedna en werkt samen met o.a. Lefier, Icare en Emmen Revisited

  Wilt u meer informatie neem dan contact op met:

  R. van Truijen, welzijngroep sedna

  Weggeefwinkel Heel Goed, Peyserhof 4, 7824 CP Emmen

  T: 06-44780861

  Email: r.van.truijen@welzijngroepsedna.nl

  of met:

  Welzijngroep Sedna, Parralelweg 36, 7822 GM Emmen

  Tel: 0591-680800

   

 • Ik word 18 jaar.. Wat nu?

  Uw kind wordt 18 jaar
  Als uw kind 18 jaar wordt, is het officieel volwassen. Uw kind mag vanaf nu stemmen en zelfstandig autorijden. Ook op financieel gebied verandert er veel.

  Wat verandert er voor u?
  Uw kind wordt met 18 jaar zelf financieel verantwoordelijk. Uw kind kan bijvoorbeeld zonder toestemming abonnementen afsluiten. Als ouder bent u niet meer verantwoordelijk voor uw kind. Eventuele aankopen of leningen die uw kind afsluit kunt u niet meer terugdraaien. Uw kind is als meerderjarige dus zelf verantwoordelijk voor eventuele schulden, betalingsachterstanden en afgesloten contracten. Als ouder blijft u nog wel onderhoudsplichtig totdat uw kind 21 jaar wordt. Dat betekent dat u er nog steeds verantwoordelijk voor bent dat uw kind onderdak, kleding, voeding, scholing en medische hulp krijgt.

  Alimentatie
  Kinderalimentatie stopt niet automatisch als uw kind 18 wordt. Kinderalimentatie stopt uiterlijk als uw kind 21 jaar wordt. De alimentatie stopt wel eerder als uw kind financieel zelfstandig is. Iemand is financieel zelfstandig als hij of zij een baan met minimaal het minimumjeugdloon heeft. Is uw kind niet financieel zelfstandig met 18 jaar? Dan is het voor het kind mogelijk om de kinderalimentatie zelf te ontvangen.

  Kinderbijslag en kindgebonden budget
  De kinderbijslag wordt stopgezet als uw kind 18 jaar wordt. Het kan zijn dat u al geen kinderbijslag meer kreeg toen uw kind 16 of 17 jaar was. Dan verdiende uw kind meer dan de grens om kinderbijslag te ontvangen toestaat.

  Ook het kindgebonden budget stopt als uw kind 18 jaar wordt.

  Wat verandert er voor uw kind?
  In Nederland moet iedereen vanaf 18 jaar een zorgverzekering afsluiten. Voor jongeren hoeft dat meestal geen uitgebreide verzekering te zijn. Sommige verzekeraars bieden een speciaal jongeren- of studentenpakket aan.

  Voor de zorgverzekering kan uw kind zorgtoeslag aanvragen. Ook als u de zorgverzekering betaalt voor uw kind. Uw kind kan zelf zorgtoeslag aanvragen. Uw inkomen is daar niet op van invloed. Het inkomen van uw kind bepaalt de zorgtoeslag. De inkomensgrens van de aanvrager ligt rond de 27.857 euro en de vermogensgrens op 107.752 euro.

  21 jaar is de leeftijd van uw kind waarop u niet langer onderhoudsplichtig bent voor hem of haar
  Voorbeeld: Uw kind wordt in augustus 18 jaar en begint op 1 september met een studie. Dan ontvangt hij of zij studiefinanciering vanaf 1 oktober. Zit uw kind in het laatste jaar van een voltijdopleiding in het voortgezet onderwijs en is hij of zij vóór 1 juli 18 jaar geworden? Dan heeft hij vanaf 1 juli recht op tegemoetkoming scholieren. Dan ontvangt hij of zij studiefinanciering vanaf 1 september.

  Andere verzekeringen
  Uw kind kan meestal tot het 27ste levensjaar meeverzekerd blijven met uw aansprakelijkheidsverzekering particulieren (AVP). Als uw kind op kamers gaat kan het verstandig zijn om een inboedelverzekering af te sluiten. Het Nibud geeft u graag advies over verzekeren.

  Studeren
  Gaat uw kind gaat studeren? Dan heeft hij of zij in principe recht op studiefinanciering.

  In het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) heeft uw kind hierop recht vanaf het moment dat hij of zij 18 jaar is. Voor het hoger onderwijs (hbo of wo) krijgen minderjarigen vanaf studiejaar 2017-2018 ook direct studiefinanciering.

  Op DUO.nl leest u meer over studiefinanciering.
  Op startstuderen.nl vindt u meer informatie over alles wat er bij studeren komt kijken.

  Voor meer informatie, zie onderstaande link.

 • Huisartsenpraktijk Rietsema

  Huisartsenpraktijk Rietsema

  Huisartsenpraktijk Rietsema
  C. Rietsema, huisarts en acupuncturist
  Landschaplaan 15
  7824 BA Emmen

  T 0591-622 231

  buiten kantoortijden:

  huisartsenpost
  0900 1120112

 • Ontzorgd verhuizen

  De verhuisregisseur voor senioren.

  Wij doen echt alles voor u! Ontzorgd Verhuizen helpt u met alles wat er bij een verhuizing komt kijken. U hoeft zich nergens zorgen om te maken.

  Ook bij het leegruimen na overlijden.

  Bij een verhuizing komt ontzettend veel kijken. U hoeft dat echt niet allemaal zelf te doen. Wij helpen u graag. Voor ons is maar één ding van belang: de verhuizing voor u zo prettig en makkelijk mogelijk maken.

  Stap 1:

  U maakt een afspraak. Onze verhuisregisseur bezoekt u thuis om rustig uw verhuiswensen te bespreken. Wat wilt u dat we voor u doen? Wat moet er met uw spullen gebeuren? U bepaalt wat u zelf wilt doen en wat u aan ons overlaat.

  Stap 2:

  U krijgt een duidelijk overzicht van de werkzaamheden en een heldere prijsopgave. Gaat u akkoord? Dan gaan we voor u aan de slag. heeft u een vraag? Uw verhuisregisseur staat voor u klaar. U heeft er echt geen omkijken naar.

  Stap 3:

  Het is zover: de verhuisdag breekt aan. Uw verhuisregisseur zorgt er samen met de Erkende Verhuizer voor dat alles vlot , netjes en volgens uw wensen verloopt. Na afloop ontvangt u één overzichtelijke factuur van alle werkzaamheden.

  Voor meer informatie, zie onze site!