Administratie/Geld

 • Stichting Leergeld

  Leergeld wil dat alle kinderen mee kunnen doen!

  Je wilt als ouder/verzorger je kind mee laten doen. Meedoen met een schoolreis of excursie, met sport en op school. Leergeld helpt daarbij, bijvoorbeeld door sportkleding te verstrekken, de contributie te betalen of een fiets te leveren. Kinderen die meedoen maken nieuwe vrienden. Leergeld zegt: “Nu meedoen, is straks meetellen!”

  Hoe werkt leergeld?

  Leergeld komt bij u thuis. U hoeft dus niet naar een loket. Thuis bekijkt een medewerker van Leergeld uw situatie. Wat zijn de dingen waar uw kind nu niet aan mee kan doen? Wat kunnen andere instanties, zoals de gemeente, voor u betekenen? En wat kan Leergeld voor u doen?

  Leergeld werkt samen met verenigingen, scholen en bedrijven. Leergeld probeert de kosten zo laag mogelijk te houden. Leergeld probeert bijvoorbeeld te regelen dat u tegen een redelijke prijs een fiets kunt aanschaffen. Ook streeft Leergeld er naar zoveel mogelijk gebruikte computers of laptops te verwerven.

  Ja ik wil dat mijn kind mee kan doen!

  Leergeld Emmen wil uw kind graag helpen. U kunt contact met ons opnemen voor meer informatie of om een afspraak te maken met een medewerker, die bij u thuis langskomt.

  Aanmelden kan per email of per post:

  Email: info@leergeldemmen.nl

  Post: Leergeld Emmen, Postbus 97, 7800 AB Emmen

  Voor meer informatie zie onze site http://www.leergeld.nl/emmen/contact/  of vraag het informatiecentrum bij u in de buurt!

 • Minimaregelingen

  Heeft u een bijstandsuitkering of heeft u maximaal 110% van de bijstandsnorm? Dan komt u misschien in aanmerking voor extra ondersteuning.

  Houdt uw Digi-D en die van uw (eventuele) partner bij de hand! Vul alle vragen in en let er op dat u de juiste gegevens invult en achterlaat.

  Nog geen Digi-D? Vraag deze dan aan via https://www.digid.nl/

  Mocht u er helemaal niet uitkomen en heeft u hulp nodig bij de aanvraag? Kom dan langs bij het informatiecentrum, wij helpen u graag!

  Voor het aanvragen van de minimaregelingen kunt u onderstaande link gebruiken.

 • Toeslagen belastingdienst

  Voor het aanvragen van toeslagen logt u in met uw Digi-D op mijntoeslagen.nl of bel de belastingdienst tel: 0800-0543

  Voor hulp en/of informatie, komt u gerust langs bij het informatiecentrum!

 • Startpunt Geldzaken

  Startpunt Geldzaken helpt u op weg om uw persoonlijke geldzaken in balans te brengen en te houden: voor nu en in de toekomst.

  Met het geldplan ‘Beter rondkomen’ krijgt u tips:

  • hoe u geld kunt besparen
  • hoe u aan extra inkomen komt

  Mensen die gebruiken maken van het geldplan, besparen gemiddeld 170,00 euro per maand.

  Ga snel naar de website en stel (anoniem) uw geldplan op!