Vrijwilligersorganisaties

 • Vrijwilligerssteunpunt Wij hebben Buren

  Wilt u weten waar u vrijwilligerswerk kunt doen of zoekt u een vrijwilliger?

  Openingstijden

  Maandag, dinsdag en donderdag van 13:00 – 14:30 uur

  Adres

  De Cluft 109
  7824 CW Emmen

  WIJ HEBBEN BUREN IS VANAF HEDEN TE BEREIKEN ONDER TEL: 0591-725820

   

 • Home Start

  Home-Start biedt ondersteuning, praktische hulp en vriendschap aan ouders met tenminste één kind tot zeven jaar. De ouders geven zelf aan op welke gebieden zij steun wensen; hun vragen staan centraal. Home-Start is een evidence based programma; dat betekend dat wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de methode werkt.

  Gezinnen ondersteunen

  Elk gezin maakt wel eens een periode door waarin het niet zo goed gaat. Meestal lossen de ouders deze problemen zelf op. Maar soms hebben gezinnen meer dan anders behoefte aan een luisterend oor of een helpende hand. Dit zal vaker het geval zijn wanneer gezinnen minder kunnen terugvallen op een sociaal netwerk. Home-Start ondersteunt deze gezinnen. Onze overtuiging is namelijk: wie jonge kinderen wil steunen, moet hun ouders steunen. De gezinnen worden thuis bezocht door vrijwilligers, die zelf ervaring hebben als ouder en met het opvoeden van kinderen. Vanuit gelijkwaardigheid gaan ouders, samen met de vrijwilliger, actief op zoek naar oplossingen. Home-Start gaat uit van de behoeften en vragen van ouders; zij hebben de regie en geven zelf aan wat voor ondersteuning zij willen.

  Hoe wordt ik vrijwilliger?

  Om vrijwilliger te worden bij Home-Start is het belangrijk dat je zelf ouder of opvoeder bent en deze ervaring wilt delen. Je hebt één dagdeel per week de tijd om je in te zetten voor Home-Start. Na je aanmelding als vrijwilliger bespreek je in een kennismakingsgesprek met de coördinator de werkwijze van Home-Start, je motivatie, wensen en mogelijkheden. Daarna leer je in de voorbereidingstraining hoe je volgens Home-Start te werk gaat en bereid je je voor op het geven van ondersteuning aan een gezin. Na de training maak je afspraken over jouw inzetbaarheid voor Home-Start.

  Aan de slag

  Als vrijwilliger van Home-Start ga je wekelijks naar ‘jouw’ gezin. Vrijwilligers worden in hun werk begeleid en ondersteund door de Home-Start coördinator. Werken als vrijwilliger bij Home-Start verrijkt je leven. Je doet ervaring en kennis op, maakt contact met andere vrijwilligers en natuurlijk met het gezin dat je ondersteunt. Iedereen die bij Home-Start werkt, doet mee aan themabijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten worden ervaringen uitgewisseld en thema`s besproken. Naast het bezoeken van een gezin, kun je op andere manieren actief zijn voor Home-Start; door bijvoorbeeld mee te helpen in de voorlichting of bij een ouderochtend.

  Voor meer informatie neem contact op met:

  Home-Start Emmen

  Marian de Vroomen: tel: 06-10882632 of Dorien Meijer: tel: 06-10881361

  Of stuur een mail naar: home-startemmen@icare.nl

  Like ook onze pagina op Facebook: Home-Start ZO Drenthe https://www.facebook.com/Home-Start-ZO-Drenthe-333118763531395/?fref=ts