Woningcoöperaties

 • Lefier

  Lefier is een woningcorporatie in Noord-Nederland, met vestigingen in Groningen, Hoogezand, Stadskanaal, en Emmen. Goed wonen betaalbaar maken en houden, daar zetten wij ons elke dag voor in. Dat doen we samen met onze huurders en gemeenten.

  Huisvesting in het noorden
  Lefier is een woningcorporatie in Noord-Nederland. Een maatschappelijk betrokken, daadkrachtige organisatie die dicht bij haar huurders en partners staat.

  Als Lefier willen wij een echte factor van betekenis voor de huisvesting in het noorden zijn. Vandaar onze naam: Lefier. Een naam die uitstraalt hoe we in het leven staan: krachtig, met lef, trots en levendig.

  Locaties
  Lefier is diep geworteld in de lokale gemeenschappen. Herkenbaar, bereikbaar en aanspreekbaar voor klanten en andere belanghebbenden. We hebben acht gebiedsteams, die lokaal het werk doen:

  Groningen: Paddepoel, Centrum en Lewenborg
  Groningen: Groningen Zuid en Korrewegwijk
  Groningen: Jongerenhuisvesting
  Hoogezand-Sappemeer / Slochteren
  Stadskanaal: Stadskanaal en buitendorpen
  Emmen Oost
  Emmen West en Borger
  Oostelijke en zuidelijke dorpen Emmen
  Daarnaast is er een centrale organisatie, gevestigd in de stad Groningen.

  Zorgen voor betaalbare woningen
  Het is onze maatschappelijke taak om te zorgen voor betaalbare woningen. Lefier zet zich specifiek in voor mensen met lage inkomens. Wij vinden dat iedereen zoveel mogelijk zijn leven zelfstandig vorm moet kunnen geven.

 • Domesta

  Domesta is een ondernemende, maatschappelijk gedreven organisatie, die betaalbare woningen biedt aan mensen met de laagste inkomens of voor wie dat om andere redenen moeilijk is dat zelf te regelen.

  Domesta is bijzonder actief op het terrein van wonen en zorg. Duurzaamheid stuurt haar handelen. De meeste huurders van Domesta weten zich prima te redden, kwetsbare huurders die dat nog onvoldoende kunnen nodigt Domesta hiertoe uit. Domesta stimuleert daarom samenwerking en gedeelde verantwoordelijkheid met huurders, stakeholders en partners.

  Voor inschrijven en/of meer informatie, bezoek onze site!